Дейности

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини, системи за електронно обучение

Портфолио
SEO

SEO

Оптимизация на уеб сайтове, одити за състоянието, on-page оптимизация, популяризация

Класирани сайтове
Реклама

Реклама

Изработка на рекламни материали, предпечат, лого дизайн

Повече

Блог

SEO оптимизация на уеб сайт - как се работи с ключовите думи?

Оптимизацията за търсещи машини е съвкупност от мероприятия и техники, които се прилагат за един web сайт, с цел, той да излезе колкото е възможно...

Как да изберете хостинг доставчик?

Хостингът е изключително важен! Хостингът е пространството върху сървър в интернет, на което ще бъде разположен Вашия сайт. Ако сайтът ви е...

Как да популяризирате сайта си?

Какво можете да направите за да популяризирате своя уеб сайт? Естествено уеб адресът трябва да бъде включен във визитките и всички печатни материали на...

Как да проектирате добре своя web сайт?

Най-добре е проектирането на уеб сайта да се направи съвместно с дизайнера или фирмата, която ще го изработва, защото те обикновено имат повече опит и биха...

Как да си изберете дизайнер?

Кой ще разработва сайта ви? Фирма или фриленс дизайнер? Можете ли да разчитате на поддръжка впоследствие? Тук, изборът трябва да бъде много...

Как работят търсачките?

Защо е важно Вашият сайт да бъде оптимизиран за търсещите машини (SEO оптимизиран)? Как можете да направите така, че той да бъде полезен на...

SEO конференция 2013

seo-conf2013

Ще споделя някои актуални тенденции в уеб дизайна и SEO, така, както аз ги разбрах.

Първият лектор - Мария Моева, представител на Google, ни даде възможност да пием вода от извора. :) Според нея, повече от половината "наказания" на сайтовете и тяхното понижаване в класирането, се дължи не на Панда и Пингвин алгоритмите, а на технически несъвършенства в сайта. Преди да се притесняваме че сме нагазени от бяло-черни животни, е добре внимателно да проверим останалите неща в сайта: достъпност, дали някой процес не цикли (например календар в сайта с безбройните адреси за обхождане кара бота на Google да се занимава твърде дълго с него)  и т.н.

Новите тенденции в уеб дизайна:

1. Все по-важно ще става семантичното търсене и съответно описанието на нещата в сайта със структурирани данни.

2. Сайтовете трябва да се четат достатъчно добре през всички мобилни устройства, за целта е добре да бъдат с адаптивен (responsive) дизайн.

3. Към уеб мастерите: ползвайте  GWT (google webmaster tools) там ще намерите много нови и супер полезни инструменти за управление на сайта, както и ще получавате "щастливи" писма от Google, ако нещо не е наред!

Евгени Йорданов ни говори за правилния подбор на ключови думи и за това, че търсене от типа "музикален плеър" НЕ продава, за разлика от търсенето "ipod touch 16gb цена"

И още нещо: Брандът! и утвърждаването на бранда ще бъде все по-важно за в бъдеще. Към собствениците на сайтове: спрете да  регистрирате домейни от типа "газирана-напитка.com". Регистрирайте такива от типа coca-cola.com

Изводите му, накратко, за бъдещето:

1. След като Панда и Пингвин вече стават част от алгоритъма на Google за оценяване и класиране на сайтовете, качественото съдържание ще бъде най-важно за един уеб сайт!

2. Author Rank. Вече не е важно, само, какво се казва, но и КОЙ  го казва. Ако авторите с достатъчно авторитет във вашата област ви цитират, това е много ценно!

3. До миналата година линковете бяха много важни, в момента социалните сигнали са много важни! Представянето в социалните мрежи трябва да бъде все по-широко, влиятелно, умно и креативно.

4. Бъдещето е на responsive дизайна (това, за което говори и Мария)

Майк Рам се опита да ни предпази от някои най-характерни грешки, които допускаме при управление на един SEO проект. Лично за мен, беше доста полезно да осъзная, че за да се изведе успешно докрай един подобен проект са нужни: ясни и реалистично поставени във времето цели, добре разписани отговорности на всяка страна - и на изпълнителя, и на възложителя, правилна комуникация с клиента. Този, който комуникира с клиентите, трябва да притежава и много лични качества, защото често изпада в различни роли:на детегледач, на обучител, на приятел.. :)

Ето и някои интересни изводи на Иво Илиев, който ни говори за Фейсбук и семантичното търсене:
1. 100-250 символа в статуса ви във Фейсбук водят до 60% увеличена активност по отношение на еди пост.
2. Статуси-въпроси могат да доведат до 90% увеличение!
3. Тематичното съдържание във Фейсбук има по-голямо влияние и може да се появи отново в NewsFeed-а на потребителите след време.
4. Снимките генерират най-много интеракции!
5. Почти половината от потребителите спират да бъдат фенове заради post spam. Бъдете умерени!

Иво ни говори и за "дълбокото търсене" във Фейсбук, например от типа: "Single Female of Friends of Friends of Friends of My Friends" :)

Димитър Димитров ни говори за оптимизирането на един сайт за локалното търсене в двата аспекта: вътрешна оптимизация и линкбилдинг.

По отношение на вътрешната оптимизация, локализирайте чрез:

1. Име на фирма, адрес, телефон
2. Заглавията/Titles
3. Headings/H1,H2...
4. Meta tags
5. Geo Meta tags
6. KML map
7. Google maps код на сайта
8. Чрез съдържанието - текстове, снимки, отзиви на клиенти, инфографики
9. Чрез микроформати - schema.org

По отношение на линкбилдинга за локалното търсене:

1. Локални директории
2. Социални мрежи
3. Сайтове за групово пазаруване
4. Участия на събития
5. Форуми
6. Инфографики
7. Видео клипове
8. Коментари в блогове
9. Гост авторство
10.Спонсорство на местни клубове и събития
11.Приятели и познати :)

Лили Грозева ни говори за креативни линк билдинг кампании и за това, че не е задължително една кампания да е ужасно скъпа, за да е успешна. Просто зад нея трябва да седи една добре изпълнена, креативна идея.

От къде да черпим вдъхновение за подобни идеи?

 

Клиенти

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.
Повече информация Ok Отказвам