Системата за електронна търговия ви дава всичко необходимо, за да продавате своите продукти на клиенти от България и чужбина във Вашия онлайн магазин. 

Предлагамe изработка в съответствие с всички съвременни уеб стандарти и изисквания за един добре конструиран и оптимизиран електронен магазин. По ваше желание може да бъде изработен с респонсив дизайн, подходящ и за мобилни устройства. Системата за управление на съдържанието дава възможност за бързо и лесно качване и обновяване на продуктите, както и управление на поръчки и доставки.

Изработката включва:

 • Графичен дизайн на основната страница, съвместим с всички най-широко използвани браузери.
 • Проектиране и създаване на структурата на сайта, според Ваше писмено задание.
 • Вътрешна SEO оптимизация за търсещи машини.
 • Консултации и отстраняване на проблеми при ползване в първите 3 месеца от работата на сайта.

Още...

Професионална изработка на уеб сайтове в съответствие с всички съвременни уеб стандарти и отлична вътрешна оптимизация: с правилна вътрешна структура, всички необходими мета тагове, подходящ формат на URL адресите, подходящи заглавия на отделните страници, GZIP компресия, отлично оптимизирани код и изображения за постигане на добра скорост на зареждане.

Уеб сайт - тип блог

Подходящ за всички, които желаят да имат собствен сайт с индивидуален графичен дизайн и контролен панел за лесно администриране на съдържанието. 

Изработката включва:

 1. Графичен дизайн 
 2. Аранжиране на структурата на сайта 
 3. Обработка и добавяне на лога, снимки и други графични изображения
 4. Форма за обратна връзка
 5. Вътрешна SEO оптимизация
 6. Консултации и отстраняване на проблеми при ползване в първите 3 месеца от работата на сайта

Базова цена: 400 лв.

Технологията дава възможност за последващо развитие и разширяване на сайта с допълнителни функционалности като новини, форуми, фотогалерии, книги за гости и др.  Крайната цена се изчислява, според вида и броя на допълнителните модули и функции в сайта.

Още...

Сключването на договор за следгаранционна или извънгаранционна поддръжка Ви гарантира съдействие за отстраняване на възникнали проблеми по Вашия уеб сайт в договорен срок и с висок приоритет на реакция, вграждане на нови функционалности и модули или други желани от Вас доработки. Договорът за поддръжка осигурява гарантирана цена на час.

Вие оставате важен за нас клиент и в случаите, когато не сте сключили договор за поддръжка, но всяка наша намеса по уеб сайт Ви ще бъде индивидуално таксувана, а сроковете за реакция по отстраняване на проблеми ще бъдат по-големи.

Услугата по поддръжка на уеб сайт включва:

 1. Следене на правилната работа на уеб сайта чрез наблюдение на набор показатели (видимост на сайта от всички точки на света, скорост на зареждане, достъп на роботите на търсещите машини до сайта, привнасяне или наличие на зловреден код и др.)
 2. Отстраняване на възникнали проблеми с работата на сайта (грешки, атаки, разпадане на връзки и др.)
 3. Периодично създаване на резервни копия на сайта.
 4. Малки корекции по дизайна или функционалността на уеб сайта.
 5. Следене и подмяна на определени секции от кода на сайта при обновяване на използваните програмни версии и спиране от употреба на остарелите такива.

Базова цена за месец: 18 лв. с ДДС (или 216 лв. годишно)
Посочените цени включват до 2 часа работа на месец

Срокове за реакция

 • При съществени проблеми, при които сайтът не работи нормално или изобщо не може да бъде използван. Например: сайтът не се зарежда или не се вижда. Срок за отстраняване на проблема - в рамките на същия работен ден.
 • При проблеми с основната функционалност на сайта, при които той е видим онлайн, но има проблем, възпрепятстващ бизнеса на клиента или потребителите на сайта. Например: невъзможност за регистрация, проблем с цените на продуктите и др. Срок за отстраняване на проблема – до края на следващия работен ден.
 • Несъществени проблеми – козметични проблеми и дефекти, които не затрудняват правилното функциониране на сайта. Например: не се показва датата на новина, подмяна на снимки и др. Срок за отстраняване на проблема – до 2 работни дни.

Работното ни време с клиенти е от 9:00 ч. до 18:00 ч. всеки работен ден с изключение на официалните празници и неработни дни. Неизработени часове от текущия месец не се прехвърлят към следващия месец.

Дизайнът на един уеб сайт изисква периодично обновяване. Специалистите по интернет маркетинг препоръчват сайта да бъде освежаван през 3-4 години. Приблизително през такъв период от време се променят имиджа и рекламната стратегия на една фирма. Тогава редизайнът става задължителен.

От друга страна новите технологии настъпват динамично и изискванията към един уеб сайт стават все по-големи. Ако преди пет години Вашият сайт е бил модерен и стилен, то може би днес вече не е точно така. Трябва да се вземе под внимание и факта, че сайтът се разглежда и чрез мобилни телефони, лаптопи и други подобни устройства, с чиято специфика трябва да се съобразим при редизайна на един уеб сайт. Редизайнът се налага и поради непрекъснато променящите се уеб стандарти и развитието на компютърните технологии.

Външният вид на Вашия уеб сайт трябва винаги да изразява фирмената Ви идентичност, добрия стил и отношението Ви към клиентите.

При редизайн на един сайт обикновено се работи върху подобряване на:

1. Графичния дизайн

2. Вътрешната структура 

3. Информационното съдържание

4. Вътрешната оптимизация

Изработка на фирмени презентации

 • Рекламни банери

 • Дизайн и предпечат

Корпоративното видео е чудесен начин да представите компанията си. 
То има няколко предимства. Представяйки фирмените си продукти или услуги, финансовите резултати и потенциала на вашата фирма, вие имате реален шанс да привлечете нови инвеститори, партньори и много нови клиенти.

 • Създаването му изисква сравнително малък бюджет, изработва се за точно за вашата фирма и е съобразен с конкретните ви цели и дейност
 • Дава бърз резултат, тъй като каналите за разпространение на видеосъдържание са много и лесно достъпни, а аудиторията е неограничена
 • Може лесно да се разпространява онлайн – във фирмения ви сайт, в YouTube, Vimeo, Vbox7, социалните мрежи и т.н.
 • Преносим е в различни медия формати като CD, DVD, в презентации и др.
 • Може да се излъчва и офлайн в мрежите на мобилните оператори, на екрани в търговски обекти или на видео стени в градска среда (в градския транспорт, върху видео билбордове, прожекционни стени и др.) 

Етапи на създаване

Още...

Логото е фирмен знак или емблема, който представя оригинално вашия корпоративен стил и наименованието на вашата фирма, марка продукт или услуга. Фирменото лого може да се създаде от шрифт, графично изображение или съчетание между двете. То рекламира фирмата ви и създава първи впечатления у вашите клиенти, затова трябва да бъде лесно за разпознаване и запомняне.

По тези причини е важно корпоративният лого дизайн да бъде изработен от графичен дизайнер, чийто професионален поглед ще подбере точните цветове, шрифтове и символи така, че да впечатли потенциалните ви клиенти и да бъде лесно за възпроизвеждане върху рекламни материали.

За да започнем работата по дизайна на вашето лого е необходимо да ни изпратите по е-мейл вашите предпочитания, описани накратко. Ние ще изработим идейна концепция и проект на вашия лого дизайн, съобразени с изискванията ви и с нашия професионален опит. Ще ви изпратим и обсъдим заедно нашето предложение за лого дизайн и при необходимост ще направим желаните от вас промени по проекта. Накрая получавате окончателно одобрения от вас лого дизайн с високо качество за печатна и уеб реклама. Фирменото ви лого се предоставя на CD/DVD във векторен и растерен формат.

Цена 
50-300 лв в зависимост от сложността

Дизайнът и предпечатът са различни неща. И двете включват съвместна работа с клиента, поради което е нужно да въведем някои основни стъпки и уточнения.

Дизайн

Дизайнът е творческата работа по идейната разработка на вашето задание. За да започнем тази част от работата е нужно да ни изпратите по е-мейл:
1. Фирмения си знак във векторен формат във файл със следните разширения: cdr, tif, pdf, eps. Ако файлът ви е с разширение .jpg, това допълнително ще оскъпи услугата, защото ще трябва да чертаем наново.
2. Текстове, които ще използваме (препоръчително е да са във формат Word).
3. Снимките, които ще използваме.
4. Наименования на шрифтове, които желаете да използваме.
5. Подробни писмени указания за вашата идея и точни изисквания относно изпълнението на заданието ви.

След като получим от вас всичко това, можем да започнем работа по дизайна. В предварително договорени срокове ще ви предложим за одобрение нашия проект. Посочената от нас цена включва разработка на проекта и две последващи корекции по него. Всяка следваща корекция извън тях се заплаща допълнително.

Предпечат е приготвянето на файла съобразно правилата на цветоотделянето и изискванията за печат.
М-Дизайн ви предлага дизайн и предпечат на листовки, брошури, дипляни, етикети, опаковки, каталози.

Цени

Набор на текст в Word 5 лв. за страница
Векторизиране на фирмен знак от хартиен носител или снимка 20-50 лв. в зависимост от сложността
Изрязване на снимка по контур и премахване на неподходящ фон 3-10 лв./ бр.
Превод на друг език 10 лв. на страница
Дизайн и предпечат на листовка А4
Едностранно/двустранно
60 - 100 лв.
Дизайн и предпечат на листовка А5
Едностранно/двустранно
50 - 80 лв.
Дизайн и предпечат на листовка А6
Едностранно/двустранно
40 - 60 лв.
Дизайн и предпечат  на дипляна /разгънат формат А5 или А4/ 120 – 180 лв.

Брошури, проспекти, каталози

Дизайн и предпечат на каталог при подадени от клиента текстове и изображения

Формат A5/A4

до 8 стр.  - 35 лв/стр.

от 12 до 24 стр.  - 30 лв/стр. 

над 28 стр.  - 25 лв/стр.

Дизайн и предпечат на промишлени етикети Основен проект - 180 лв 
За всяка следваща разновидност на същия етикет – по договаряне

Дизайн на корица на каталог

Предпечат на каталог

60 лв.

20 лв. на страница

Забележка: В цената е включен проект и до 2 корекции. Цена на всяка допълнителна корекция – 5 лв. Цените са без ДДС.

Услугата за оптимизация (SEO) на един уеб сайт включва:

 1. Съдействие за определяне на най-точните за Вашия сайт ключови думи. Обикновено се ползва информация от няколко инструмента на Google, които дават статистика за честотата на търсене на определени думи и фрази.
 2. Проверка на настоящото състояние и класиране на сайта по определените ключови думи или SEO одит. SEO одитът установява дали основните SEO правила за изграждане на сайта са спазени, има ли и какви са външните връзки към сайта, какво е представянето му в социалните мрежи и др.
 3. Анализ на конкуренцията. Анализът установява кои са основните ви конкуренти в конкретната ниша, какво е състоянието на техните сайтове и какви са необходимите мерки, които трябва да се предприемат, за да може вашия сайт да ги изпревари в класирането.
 4. Поставяне на реалистични цели на оптимизацията, съобразени с определен бюджет.

Цената за оптимизация зависи от това:

 • в какво състояние е вашия сайт и
 • доколко е силна конкуренцията в дадената ниша.

Има бизнес ниши, за които е лесно да се постигне максимален резултат без много усилия и други, в които конкуренцията е твърде силна и е нужен сериозен бюджет за постигане на желаната позиция.

Конкретните мерки за оптимизация биха могли да бъдат:

По отношение на подобряване на структурата, кода и съдържанието на самия уеб сайт.

 • насищане на съдържанието с ключови думи - писане на нови подходящи текстове и периодично добавяне на ново съдържание,
 • усъвършенстване на структурата на сайта,
 • добавяне на ключовите думи в мета таговете, заглавията, URL адресите, файловите имена и т.н.,
 • подобряване на времето на зареждане на сайта, чрез оптимизиране на кода, изображенията, подходяща компресия и т.н,
 • изчистване на грешките в кода (css валидация) и много други.

По отношение на популяризацията му (от гледна точка на търсачките - linkbuilding или изграждане на обратни линкове към сайта )

 • добавяне в други интернет сайтове: бизнес директории, директории за статии, фирмени каталози, сайтове на организации, местни портали и т.н
 • представяне в социалните мрежи
 • организиране на онлайн състезания за привличане на вниманието
 • платена реклама и много други.

Кои са основните фактори, които влияят върху класирането на сайтовете?

1. Доброто съдържание

Това е най-важното нещо, за което трябва да хвърлите достатъчно усилия.

Вашият сайт може да бъде перфектно изпълнен от техническа гледна точка, но онова, което търсят посетителите е вярна, актуална и интересна информация.

Ако Вашето съдържание отговаря на това, което търсят, те ще се върнат отново. Ако е достатъчно ценно, те ще направят връзка от собствените сайтове към Вашия.

А колкото повече входящи линкове имате, толкова повече се вдига рейтинга  му (PR) и той се класира още по-напред в търсенето. Ако линковете идват от сайтове с по-висок PR - още по-добре.

Много важна част от поддръжка на един сайт е неговото освежаване и непрекъснато публикуване на новости. В противен случай много бързо ще загубите интереса на потребителите. В момента броят на загиналите сайтове в мрежата е по-голям от действащите. Няма по-лоша реклама от сайт, предлагащ остаряла, невярна, неточна информация.

Да оставите сайта си без редовна поддръжка означава две неща:

 1. Вие сте хвърлили на вятъра парите, които сте платили за изграждането.
 2. Вашият сайт вече не само няма да помага на бизнеса Ви, но всъщност ще му пречи!

Непрекъснатото актуализиране на съдържанието ще даде основание не само на посетителите да се връщат отново и отново при Вас, но и на търсещите машини.
Колкото по-често роботите на търсещите машини обхождат вашия сайт, толкова по-бързо те ще 
индексират всяко Ваше ново съдържание. Това определено е плюс.
И запомнете - винаги проверявайте правописа си. Граматически невярното съдържание прави доста лошо впечатление. Не можете да убедите потенциалните си клиенти, че Вашите продукти или услуги са перфектни, ако представянето Ви интернет е посредствено.

2. Пишете достатъчно релевантни и атрактивни заглавия на Вашите съдържания

Убедете се, че те са достатъчно описателни, за да привлекат посетителя и да помогнат на търсещите машини да  "разберат" за какво става дума в статиите ви.  Не забравяйте, също така, че тези заглавия се използват като линкове от резултатите на търсещите машини към сайта Ви. Това превръща заглавията на Вашите съдържания в един от най-важните елементи на оптимизацията.

3. Използвайте текстови линкове за навигацията в сайта си, вместо изображения

защото търсещите машини не различават текстовете, изрисувани вътре в самото изображение. Добре е да използвате  h1-h6 (header tags) за своите заглавия. Трябва също да знаете, че някои флаш техники,  не се интерпретират правилно от търсещите машини.

4. Направете своите URL адреси подходящи за търсачките:

http://www.ime.com/index.php?option=com_content&;view=article&id=4&Itemid=7 

http://www.ime.com/category2/product5.html 

Защо това е така?  Защото някои роботи на търсещите машини могат да спрат до въпросителния знак и да не "прочетат" нататък вашия адрес.
Даже и сайтът ви да е изграден с адреси, генерирани на динамичен принцип, впоследствие можете да ги преформите в препоръчания вид - това понякога е трудно, но резултатът си струва усилията. Практиката го показва.

5. Осигурете си линкове

Най-естествения път, по който можете да ги осигурите  е да създавате добро съдържание, което другите искат да цитират.
За всеки сайт в интернет е особено важно да има голямо количество качествени линкове от други сайтове.  Основният принцип на Google за определяне на  рейтинга на един сайт е базиран на количеството и качеството линкове към него. 
Предполага се, че колкото повече хора Ви линкват, толкова е по-ценно Вашето съдържание и съответно и сайтът ви получава по висок PR.

6. Добавете своя сайт към уеб директориите

Въпреки че това действие често е надценявано, добавянето на вашия сайт към директории и търсачки може действително да бъде от полза. Това е особено важно за нови сайтове. Никога не използвайте съмнителни SEO методи като прикриване, ферми за линкове и други подобни, които могат да доведат до временен положителен резултат при класирането но в дългосрочен план рискувате вашият сайт да бъде санкциониран и  игнориран от търсачките.

7. Избягвайте рамкова структура  (Frames)

Ако вашият сайт е изграден с такава структура, какво се случва, когато посетител попадне на съдържание от сайта в резултат от търсене. Той вижда само конкретната рамка и няма поглед върху останалата част от навигацията на сайта.

8. Проверявайте как се вижда сайта Ви с различните браузери

9. Не си губете времето с  Meta Tags

Повечето търсещи машини не придават голяма тежест на съдържание с Мета тагове, защото те твърде често се използват от спамери. Ако ви е необходимо все пак това, използвайте Мета описания.

10. Обърнете внимание на структурата на линковете вътре във Вашия сайт

Това е важно за да могат роботите на търсещите машини да имат действителен достъп до всяко едно съдържание. Имайте предвид че роботите не могат да видят връзките, когато са реализирани чрез JavaScript.
Важно е също така да се уверите че вяко едно Ваше съдържание е свързано от най-малко една друга страница. Не е добре да се получават "висящи съдържания".

Препоръчителните методи за създаване на линкове са следните:
- Думата или фразата, която линквате да съдържа ключовите думи, по които искате да оптимизирате сайта си. 
- Не използвайте винаги една и съща дума, разнообразявайте фразите.
- Когато създавате линк от изображение, включете alt атрибут, за да бъде разпознаваема връзката за роботите.
- Заглавията на статиите във вашия сайт е добре да съдържат  ключовите думи и фрази, по които оптимизирате сайта си. Важно е да са различни и разнообразни.

11. Ключови думи

Основните правила са следните:
1. Използвайте често вашите ключови думи, по-добре - в началото на вашите съдържания , но внимавайте, да не прекалявате. Насищането с ключови думи не бива да е повече от 4%.
2. Използвайте ключовите думи и фрази в alt и title атрибута на изображенията, които добавяте към статиите.
3. Използвайте h1-h6 атрибути  за ключовите думи и фрази в текста
4. Отбелязвайте ги, когато е приемливо, с болд и италик.

Повече за работата с ключовите думи

12. Изборът на ключови думи

Още когато правите планирането на сайта и по-късно - при  непрекъснатото му запълване със свежо съдържание, трябва да мислите "Какво търсят в интернет моите потенциални клиенти?" , 
"Кои са онези ключови думи, които биха ги довели на моя сайт?" След което, се постарайте да използвате точно тях в текстовете си и в линковете си. Както и да си осигурявате външни линкове, отново чрез същите тези ключови думи.

Например, ако сте туристическа агенция и в момента правите кампания за почивки в Турция, които са особено атрактивни за сезона, нека линковете ви, които сочат към вашият сайт да не са върху името на фирмата Ви, а например върху фразата "Атрактивни почивки в Турция".

12. Бързината на зареждане на страниците в сайта ви  е  много важна за SEO

Най-важните фактори в това отношение са добрият хостинг и доброто изграждане на сайта, с леки графични елементи, използване на подходяща компресия  и някои други, познати на дизайнерите техники.

13. И не на последно място - вижте какво прави конкуренцията

Особено онези сайтове, които се класират по-напред от Вашия. Оттам могат да изскочат добри идеи.