Sidebar Menu

Блог

Създаването на правилен запис в Google Places for Business

https://www.google.com/business/placesforbusiness/ 

Поставете бизнеса си на картата на Google!

Гугъл се опитва да локализира фирмите на своята карта Google Maps  и дава възможност на всяка една фирма да добави сама информация за своя бизнес напълно безплатно.

До 2010 г. фирмите от България нямаха възможност да правят това сами. Официален партньор на Google, откъдето той вземаше информация за фирмите и техните адреси беше Golden Pages България. Всяка  фирма, която имаше вписване в Golden Pages беше автоматично вписвана на картата на Google.

Какво съдържа въпросния запис в Google Places for Business?

Той съдържа: име на фирмата, уеб сайт, продукти и услуги, контакти, снимки, видео, работно време и още допълнителна полезна информация за Вашата фирма. Могат, също така, да се публикуват и малки обяви от типа на текущи промоции или др.

Днес, милиони хора търсят в Google Maps всеки ден.  Вписването в  Google Maps,  увеличава многократно шансовете на една фирма, да бъде намерена.

Тенденцията при търсене с  Google е, да се извеждат локални резултати, когато се търси от определено място.

Например, ако вие сте в Стара Загора и търсите  фирма, която да Ви изработи уеб сайт, Вие търсите по "уеб дизайн". Резултатът е следния - на първите 3 места - фирмите с платена реклама,3 общи  резултата и под тях,  изключително и само местни фирми, които се вземат  от записите в Google Places for Business!

Създаването на правилен запис в Google Places for Business е много важно!

За да излизате на предни места по търсене по важните за вас ключови думи, е нужно да ги ползвате в записа на фирмата.

Google дава някои препоръки за най-добро оформяне на записа ви, но най-важните са:

  • Напишете възможно най-много неща за Вашата фирма - дайте всички контакти, работно време, опишете повече ваши продукти, приложете снимки, видео, ако разполагате с такова, запълнете всички възможни полета - това е плюс за листването в резултата от търсене.
  • Употребявайте ключовите думи, по които искате да бъдете намерени навсякъде, където е възможно - в заглавието на записа,  в описанието на Вашия бизнес, дори и във файловите имена на снимките и видеото ви.
  • Не правете различни  записи с едни и същи телефонни номера.
  • Добавянето на локален телефон е предимство.
  • Да обявите e-mail с разширение Вашия уеб сайт също е предимство.
  • Ако не откривате категорията на Вашия бизнес, можете да направите нова.
  • Описвайте точно ареала на действие на фирмата си, това работи във ваша полза при извличане на резултати от търсене.
  • Не лъжете - Google проверява фирмите в регистъра на Агенция по вписванията!

Удостоверяването на подадената информация става чрез специален  код, който ще получите с пощенска картичка, в период от 1 до 3 седмици след регистрацията.

Важно!

След като направите своя запис, сложете гугъл карта на сайта си и абсолютно същите контакти, каквито сте посочили в Google Places for Business!
Можете да обновявате своя запис по всяко време, също можете и да следите статистика, колко пъти е показана Вашата фирма, колко хора са кликнали на нея и в резултат на какво търсене са ви намерили.