Как да проектирате добре своя web сайт?

Проектиране на уеб сайт
Как да проектирате добре своя web сайт?

Най-добре е проектирането на уеб сайта да се направи съвместно с дизайнера или фирмата, която ще го изработва, защото те обикновено имат повече опит и биха могли да дадат съвет за прилагане на успешни практики.

Добре е да разгледате и сходни сайтове, от които да почерпите добри идеи.

Основното, за което трябва да мислите при проектирането на сайта е, кое е важно за Вашия клиент и как най-бързо и най лесно ще се ориентира той в съдържанието Ви.

Структурата на сайта ви трябва да бъде максимално проста, интуитивна и ясна. Всеки посетител трябва да може да разбере още в първия момент, къде се намира търсената от него информация. Разположете във видимата част на екрана основните рубрики на сайта си.

Улеснете достъпа до  всеки елемент на сайта. И най важното! Приканвайте към действие! Не оставяйте посетителя да си иде без да сте го ангажирали с някакво действие. Действието може да не бъде веднага директно заявка за покупка. То може да бъде:

- регистрация за получаване на повече новини;

- обратна връзка с мнение за нещо;

- отговор на анкета и др.

За Вас е особено важно да съберете база данни със заинтересовани от вашите продукти или услуги хора, които в един следващ етап могат да станат ваши клиенти.

Проектиране на уеб сайт

Не изхождайте от това, кое е важно за Вас. Колкото и грубо да звучи, клиентът не се интересува от Вас, той се интересува от решението на някакъв свой проблем. Така че, мислете, как най-лесно и най-бързо да решите проблемите на Вашите клиенти.

В този смисъл - не допускайте посетителите да се чудят:

  • с какво този продукт е по-добър от другите подобни на пазара?
  • къде и как може да бъде купен?
  • как се прави плащането?
  • има ли гаранции?
  • има ли поддръжка впоследствие?
  • вероятно има още много други... обмислете ги добре
Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.
Повече информация Ok Отказвам