М-Дизайн студио

SEO митове

1. Купуването на изтекъл домейн носи ползи

Един от SEO митовете е, че закупен чужд изтекъл домейн е добър за вашия чисто нов уеб сайт

Има само една причина да се закупува чужд и изтекъл домейн и тя е, че името му е най-подходящо за уеб сайта ви. Повечето от изтеклите домейни имат сериозна история, възможно и спам история, а може би са и окончателно премахнати от индекса на Гугъл. Преди да купите такъв домейн, задължително проверете неговата история, уверете се, че той не е в черния списък.

2. Старите домейни са по-добри от новите

Истината е, че качественото съдържание и качествените линкове са по-важни от възрастта на домейна. Стар домейн с копирано и недотам ценно съдържание няма да се класира по-добре от нов домейн с ценно съдържание и множество висококачествени обратни връзки.

3. Закупуването на регионален домейн е по-добро за SEO

Тук става въпрос за домейни от типа site.bg например. Истината отново е, че съдържанието е по-ценно от всякакви други трикове.
Основната задача на Гугъл е да предложи на потребителя възможно най-подходящата и полезна информация, съответстваща на неговото търсене.

Алгоритъмът за оценка на уеб сайтовете е проектиран така, че се търси не просто съвпадение с ключовите думи, а релевантност и полезност.  Голямата цел е да се открият сайтовете с най-ценното съдържание, въпреки всички онези номера, с които някои оптимизатори се опитват да маскират обикновеното съдържание като подходящо.

 

4. Домейнът трябва да съдържа ключова дума

Това е един от най-широко пропагандираните митове, специално в локалното SEO. Защо този мит оцелява? Защото основните SEO правила диктуват, че трябва да има ключови думи по цялото съдържание на страницата, в URL адресите, включително и в кода на сайта (друг мит). Истината все още е, че един по-добър сайт (разбирайте сайт с по-богато, по-полезно и по-добре поднесено съдържание) ще победи един сайт с ключова дума в своя домейн.

 

5. Всичко от което се нуждаете, за да класирате добре своя уеб сайт са ключови думи

Това може би е било така в ранните дни на интернет търсачките, но сега нещата са различни. Он-сайт оптимизацията безспорно трябва да бъде в основата на един добър план за развитие на всеки уеб сайт, но от изключително значение са налагането на бранда и въобще, използването на различни и разнообразни методи за популяризацията на един сайт. Съчетавайте различни техники. Ключовите думи са важни, няма съмнение в това, но не бива фокусът да бъде изключително и само върху тях.

 

6. Колкото повече страници имате в своя уеб сайт, толкова по-добре

Макар че е вярно, че Гугъл предпочита големи и лесни за намиране сайтове, това не означава, че трябва на всяка цена да надувате броя на страниците за сметка на качеството им. Посетителите на вашия сайт също няма да предпочетат разводнено и повтарящо се съдържание. Те искат да достигнат бързо и лесно до отговора на своя въпрос. Не ги отегчавайте.

Мит е, че колкото повече индексирани страници имате, толкова с по-висок ранг ще бъде вашия уеб сайт. В крайна сметка рискувате да го напълните с дублирано съдържание.
Със сигурност знаем, че генерирането на ново, свежо съдържание може да помогне в класирането, но не и ако е безполезно.

 

7. Картата на сайта (sitemap) е много важна

Ясната и подредена карта на сайта улеснява Гугъл в индексирането на вашия сайт. Но това, че е лесен за индексиране не означава, че е добър за класиране.

 

8. Навигацията не оказва влияние върху класирането

До неотдавна Гугъл се фокусираше изключително върху съдържанието и ключовите думи, но днес иска да се увери, че предоставя на търсещите леснодостъпно съдържание. Това означава, че вашия уеб сайт ще бъде оценяван и от гледна точка на използваемостта. Помислете и за това, доколко той е пригоден за мобилно търсене, чете ли се добре, когато го достъпвате през мобилни устройста.

 

9. (SEO) Оптимизацията се прави след уеб дизайна

Повечето хора смятат, че SEO се прави след като сайта е напълно изграден и публикуван в интернет. Много дизайнери ще ви кажат същото. В действителност трябва да започнете да се притеснявате за оптимизацията още от най-ранния етап на проектиране на Вашия уеб сайт. Гугъл започва да го индексира веднага след публикуването му, така че още в този момент трябва да имате добре структурирано съдържание, поднесено по всички правила, с добра уеб технология, богато на ключови думи.

 

10. Колкото повече текст, толкова по-добре за SEO

Копирайтърите продължават да получават задания за съдържание с дължина най-малко 500 думи за целите на SEO. Всъщност качеството е по-важно от количеството. Ако вашата тема може да бъде развита в 200 думи, не увеличавайте изкуствено дължината до 600!

Източник: SEO Myths To Avoid In 2015, Adam Roseland

Адрес:
Стара Загора 6000, ул.Димитър Наумов 96, ет.1, ап.1
 
Телефони:

Ст.Загора 0888 00 3801
София 0883 44 5421