М-Дизайн студио

Как да създадете успешни постове в социалните платформи

FACEBOOK

Статус (status update)
Статусът трябва да бъде позитивен, да дава информация и да вдъхновява потребителите. Предложете нещо на последователите си и ги накарайте да кликнат върху поста.

Линк
Добавете задължително линк. Така може да измерите броя посетители на сайта си през тази социална мрежа.

Изображения
Добавете снимка, така че да ги ангажирате да кликнат. Идеалният размер на изображението е 800х600 px.

Мобилност

Използвайте снимки, които са видими за мобилните устройства, защото 80-85% от посетителите влизат в мрежата през мобилни устройства.

Ангажираност

Необходимо е не само да създавате постове, но и да участвате и отговаряте на коментарите под тях. Публикувайте постове не само в работното време на компанията, а и извън него. Така клиентите ви ще са сигурни, че сте достъпни по всяко време.

TWITTERtweeter

Послание за действие (message)
Изпратете ясно послание, така че читателите ви да разберат какво точно искате от тях.

Пунктуация
Не жертвайте граматиката заради факта, че имате 140 знака за съобщението си. Не използвайте съкращения или само главни букви. Използвайте съкратени линкове. ( https://goo.gl/)

Формат
Използвайте въпроси, факти и схеми, за да накарате феновете ви да ви туитнат. Посочвайте източници, за да ги ангажирате и след това им отговаряйте.

Retweet
Ритуитвайте релевантно съдържание и не забравяйте да оставяте 20 знака за добавяне на съдържание от другите.

Изображение и видео
Добавянето на снимки и видео ще направи посланието ви по-ангажиращо.

PINTERESTpinterest

Изображения без човешки лица се споделят 23% по-често от такива със. Бекграундът /фона/ на снимката не бива да заема повече от 40% от нея. В противен случай броя на репинванията ще намалее с 50%.

Изображения, в които доминират червено, тъмно зелено и розово печелят 3 пъти повече лайкове и репинване. Снимки в червено или оранжево – 2 пъти повече. Изображение с 50% наситеност на цветовете печелят 4 пъти повече репинване от тези с наситеност 100% и 10 пъти повече от черно-бели снимки.

Вертикално ориентираните снимки имат повече почитатели от хоризонталните. Оптималното рацио е 2:3 или 4:5.

 

  

 GOOGLE+google

 Статус (Status update)
Тагвайте брандове и хора – те ще получат нотификация и ще са потенциално ангажирани с вашия пост. Увеличете обхвата на постовете си като добавите релевантни хаштагове. Не забравяйте, че Google+ автоматично добавя такива към ключови теми.

Включвайте се в „Горещите теми” /Hot topics/, за да покажете, че брандът ви е в течение с актуалните събития.  Това ще го направи по-видим. Използването на изображения в пълен размер (800х600 px) ще открои постовете ви от страниците с малки снимки или от thumbnails, водещи към линкове.

Коментари
Google+ потребителите не са от най-активните затова, когато получите коментари, ги споделяйте в Общностите. Търсете релевантни Общности по тема, ангажирайте се и споделяйте с тях. Ще видите как постепенно ще се увеличи и ангажираността към вашите постове.

 

 

YOUTUBEyoutube

Заглавие (title)
Ако искате видеото ви да се намира лесно, добавете му подходящо заглавие (catchy title), което да грабва вниманието на потребителите и да съответства на съдържанието.

Описание
Направете описание на видеото си като включите ключови думи, по които потребителите да го намират. Използвайте описанието, за да добавите и линк към сайта си.

Тагове
Добавете към видеото си тагове, които ще му помогнат да излиза в повече потребителски търсения.

 

 

БЛОГblog

Заглавие (title)
Заглавието трябва да грабне вниманието на читателите ви, тъй като то е първото нещо, което виждат. Затова включете в него ключови думи и се постарайте да не е по-дълго от 70 символа. По него читателите трябва да разберат за какво става въпрос в статията ви.

Изображение
Добавянето на снимка ще направи поста ви по-привлекателен и по-често споделян.

Описание (body copy)
За да спечелите вниманието на читателите си, описанието трябва да съдържа между 500-800 думи, но и да не е прекалено дълго, за да не ги изгубите. Ангажирайте ги в действие като добавите линк към друга статия и им зададете някакъв въпрос, на който могат да отговорят в коментари.

Линкове
Добавете задължително линк към блога си, а може и към други релевантни към темата статии в него, които биха били интересни на читателите ви.

Социални бутони
Добавете бутони към социалните мрежи, за да може съдържанието на блога ви да бъде лесно споделяно.

Източник: 
A Guide to Perfect Social Media Posts (Infographic)
http://www.entrepreneur.com/article/235236

Адрес:
Стара Загора 6000, ул.Димитър Наумов 96, ет.1, ап.1
 
Телефони:

Ст.Загора 0888 00 3801
София 0883 44 5421