7 ползи от Google+ за бизнеса

Google+ дълго време бе считан за „град на призраци” поради очевидната му липса на активност. Много маркетинг специалисти се чудеха каква е целта му докато създаваха поредния социален профил на своите компании.

Ето смисъла от него: когато решите да създадете свой бизнес в Google+, имайте предвид, че аргументите „за” многократно надхвърлят тези „против”. Представяме ви 7 ползи, които Вашият бизнес може да извлече от този инструмент.

Google+ бележи бърз растеж

Според Google, Google+ е най-бързо развиващата се мрежа.

Google+ е по-активна отколкото си мислете
Има над 136 млн активни потребители, 60% от които влизат в профилите си ежедневно. Над 500 млн имат активирани Google+ профили.

Google+ оказва влияние върху класирането в резултатите на търсещите машини

Споделянето или +1 на ваша Google+ публикация действа като социална препоръкa и оказва влияние на това, което потребителите виждат в Google SERPs, докато са в профилите си.

Съвет: Не забравяйте да публикувате бутона +1 в уеб сайта си.

Вашите Google+ публикации се индиксират по-бързо откъдето и да било

Публикациите ви в Google+ се индексират веднага в резултатите на търсачките и увеличават възможността съдържанието ви да бъде забелязано в резултатите на вашата Google мрежа.

Съвет: Оптимизирайте публикациите си в Google+ с подходящи ключови думи и създавайте заглавни тагове.

Можете да претендирате за авторско съдържание

Когато съдадете Google+ профил и го свържете с личния си сайт или блог, можете да претендирате за авторски права над съдържанието. Това означава, че профилната Ви снимка в Google+ ще се показва до публикациите ви в резултатите на търсачките.

Можете да бъдете открити в локалното търсене

Локалните страници на Google+ се индиксират в търсачката Google. Т.е. силна локална страница включваща нужната бизнес информация, ще бъде свързана с потребителите в Кръгове и честите посещения ще я правят актуална и ще подобряват нейното класиране в търсачките.

Съвет: Ако имате локална страница (някога Google Place страница), можете да създадете Google+ бизнес страница и да обедините двете, за да помогнете на бизнеса си.

Google+ обществата карат клиентите да говорят

Google+ обществото дава възможност на клиeнтите да говорят за Вашите продукти. Така едновременно получавате обратна връзка, ангажирате клиентите си по смислен начин и в същото време индексирате съдържанието от обществото в търсачката (независимо дали е поверително или публично спрямо поканените членове).

За да направите вашата Google+ страница още по-ефективна, не забравяйте да включите връзки към профила си. За разлика от други социални платформи вие можете да свържете други сайтове към вашия Google+ профил като по този начин канализирате продажбите си. Колкото повече хора споделят и дават + 1 на вашите постове, толкова връзките към вашия профил стават все по-мощни инструменти.

Не забравяйте да оптимизирате вашите Google+ заглавия с тагове за търсачките. Много по-лесно е да класираш добре оптимизирана страница в Google+ отколкото самостоятелен сайт. Добавете снимка към вашия профил и авторска снимка към съдържанието чрез меню "Authorship". Потребителите посещават до 5 процента повече публикации със снимки. След като сте оптимизирали вашето Google+ присъствие, можете да се насладите на бързо индексиране на вашите Google+ публикации, които са получили +1.

Google е вече втората по големина социална платформа след Facebook. Тя изпреварва Twitter по брой потребители. Слухове твърдят, че Google дава по-добри позиции в ранглистата при търсене на сайтове, разполагащи с Google+ страница. Дори тези слухове да са неоснователни, ако някой търси вашия бизнес в Google, Google+ сам по себе си му дава голям бонус в резултатите от търсенето. 

Вече достатъчно убедени ли сте, че страница в Google+ може да бъде добра за бизнеса ви? Продължете да четете, за да разберете какво да направите по-нататък.

1. Започнете със създаване на личен акаунт. Ако вече имате такъв, идете на plus.google.com, за да влезете в него. Ако ли не, попълнете данните си, за да създадете акаунт.
2. След като сте го създали, направете вашата бизнес страница, следвайки няколко прости стъпки. Google ще ви насочва при избор на категория и добавяне на детайли относно бизнеса ви.

business-page

3. След като вашата страница е създадена, е време да проучи начините, по които можете да я персонализирате. Наскоро Google+ актуализира платформата си, за да даде възможност да поставяте големи заглавия на ващите бизнес страници. Това е начин да използвате вашата Google+ страница като "витрина" за промоция на марката ви. 

4. След като вече имате бизнес страница е време да започнете процеса на набиране на последователи. Важно е да се отбележи, че вашата бизнес страница може да бъде следвана само от други страници, а не от хора. След като някой бизнес ви е добавил към техния кръг, не забравяйте да го добавите и вие.

5. Като при всеки вид медийни социални дейности ключът към всичко е търпението. Не очаквайте да се сдобиете с нови последователи и клиенти през нощта. Опитайте се да промотирате колкото можете повече вашата страница: като добавяте дискретни вмъквания или URL адреси, бланки и визитни картички, както и като използвате съществуващите социални мрежи.

6. В Google+ всичко е за общността. Страници, които се класират добре са страници, които се оценят от потребителите чрез споделяне, с +1 и коментари. Важно е да не игнорирате реакциите към вашите публикации - ако някой се интересува от вашето мнение и го споделя, не забравяйте да му благодарите!

7. Снимки, видеоклипове и статии се класират добре в Google+, така че ако имате блог, актуализирайте го редовно и използвайте социалните платформи да популяризирате и споделяте интересни статии и съдържание от него.

8. Разгледайте възможността за създаване на Google+ страница на общност, особено ако сте специалист по определена тема и сте готови да отговоряте на въпроси по нея или да обсъждате аспекти на вашата специализация.

9. Заслужава си да добавите бутона +1 на вашия сайт. Можете също така да добавите бутона Кръгове - това е особено полезно, тъй като клиенти, които искат да ви следват също могат да ви добавят в своите кръгове.

10. Говорейки за кръгове, важно е да включите в заглавието им това понятие, което сте започнали да използвате първоначално в Google+. Кръговете имат подобна функция като на Facebook или Twitter, но водят до по-добри резултати, тъй като можете да добавяте хора към различни кръгове.

11. Добавяне на страници и хора от специфични кръгове е чудесно за личния ви профил, както и това, че можете да "се промъкнете" в определени кръгове като "приятели", "бизнеси, които ми харесват" или "колеги". От бизнес гледна точка това е много полезно, тъй като дава възможност за разпределяне на различни последователи - например, можете да имате един кръг за служители, чрез който да споделяте информация с вашия персонал и един кръг от фирми, където можете да споделяте бизнес предложения.

12. Друг голям инструмент, който е възможно да използвате в Google+ е функцията за видео чат Google Hangout. Google Hangouts вече се използва от много фирми, както за видео конферентен разговор, така и за генериране на голямо съдържание. 

Надяваме се, че това е достатъчно, за да започнете. Скоро ще бъде налично Google+ видео ръководство.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.