Блог

Присъствайки на всички SEO конференции досега, виждам, че онова, което се отбелязва като тенденции на тях, става факт в бъдеще.

Мега трендовете в SEO днес:

Мобилно търсене

Семантично търсене

Видео съдържание

Локализация

Социализация

Преди конференцията попитах един приятел, как би ми обяснил семантичното търсене и неговият отговор беше изключително илюстративен: "Когато търся кифла в интернет, Гугъл ми предлага мацка :)".

Още...

На 11 октомври се проведе поредният Joomla Day България, който събра около 180 специалисти и фенове от Joomla общността.

Основният акцент тази година са електронните магазини. Бяха представени едни от най-често ползваните картове, с техните особености и предимства: HikaShop, J2Store, JoomShopping и VirtueMart. Михаил Семерждиев говори за новостите в последните версии на Joomla.

 

Мариела Колева, от нашия екип беше лектор по темата SEO за електронен магазин.

Другите лектори:  

  • Nicolas Claverie - разработчик на приложения за Джумла и основен разработчик на  HikaShop,
  • David Hurley - член на Production Leadership екипа на Joomla, 
  • Деян Мотов- разработчик на приложения за Джумла,
  • Васил Тошков - един от водещите специалисти в SEO и собственик на Cloxy и
  • Михаил Семерджиев - разработчик на темплейти и сайтове с Joomla.

Още...

Благодарим на всички участници в семинара за SEO оптимизация на уеб сайт за активното участие и чудесните отзиви за организацията и лекцията!

Презентацията

Снимки

Още...

seo-conf2013

Ще споделя някои актуални тенденции в уеб дизайна и SEO, така, както аз ги разбрах.

Първият лектор - Мария Моева, представител на Google, ни даде възможност да пием вода от извора. :) Според нея, повече от половината "наказания" на сайтовете и тяхното понижаване в класирането, се дължи не на Панда и Пингвин алгоритмите, а на технически несъвършенства в сайта. Преди да се притесняваме че сме нагазени от бяло-черни животни, е добре внимателно да проверим останалите неща в сайта: достъпност, дали някой процес не цикли (например календар в сайта с безбройните адреси за обхождане кара бота на Google да се занимава твърде дълго с него)  и т.н.

Новите тенденции в уеб дизайна:

1. Все по-важно ще става семантичното търсене и съответно описанието на нещата в сайта със структурирани данни.

2. Сайтовете трябва да се четат достатъчно добре през всички мобилни устройства, за целта е добре да бъдат с адаптивен (responsive) дизайн.

3. Към уеб мастерите: ползвайте  GWT (google webmaster tools) там ще намерите много нови и супер полезни инструменти за управление на сайта, както и ще получавате "щастливи" писма от Google, ако нещо не е наред!

Още...